.

poniedziałek, 30 czerwca 2014

Mango lassi - na letnie orzeźwienie


Żar leje się z nieba, a w kuchni czeka sobie dojrzałe mango. Nie czekaj, tylko miksuj i delektuj się świeżością smaku. To zdecydowanie jeden z moich ulubionych koktajli!

MANGO LASSI
2-3 porcje || korzystałam z przepisu na Moich Wypiekach

- duże dojrzałe mango
- kubeczek zimnego jogurtu (150-200g)
- pół szklanki zimnego mleka
- miód/syrop/cukier do smaku (np. dwie łyżki)
-  kilka kostek lodu
- ew. kardamon/imbir

Wszystkie składniki oprócz lodu i przypraw zmiksować. Podawać od razu z kostkami lodu i ew. posypane kardamonem lub imbirem.

4 komentarze:

  1. Koniecznie spróbuję z dawką imbiru ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie piłam, ale jak w końcu to zrobię to też będzie moim ulubionym koktajlem, tak czuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń