.

sobota, 19 kwietnia 2014

Wegański majonez z tofu



Zaczęło się od tego, jak przygotowując pastę z tofu na kanapki, jeden raz dodałam do niej też musztardę i pieprz. Okazało się, że do złudzenia przypomina to majonez. I taka wegańska jego wersja chodziła za mną od jakiegoś czasu, ale uznałam, że Wielkanoc to jednak najlepszy moment. Każdym eksperymentem utwierdzam się tylko w mej miłości do tofu...

MAJONEZ Z TOFU
przepis własny || 1 mały słoiczek

- 180g naturalnego tofu
- łyżka dobrego oleju
- 1,5 łyżki soku z cytryny
- łyżka musztardy
- sól i pieprz

Wszystkie składniki zmiksować na gładki krem i przechowywać w lodówce.

1 komentarz:

  1. Fajny przepis!;) Wesołych świąt, oby pomysłu nigdy Cię nie opuszczały!;)

    OdpowiedzUsuń