.

sobota, 7 grudnia 2013

Kokosowy krem z ciecierzycy



Przepis banalny, a efekt zaskakuje! Same zdrowe składniki, w miarę łatwo dostępne i wychodzi pyszny krem. Idealny do kanapek, owsianek, kaszek, babeczek, ciastek... do czego tylko chcecie. To jedno z tych rzeczy, po których spróbowaniu nie domyślisz się, z czego jest zrobione. Polecam, tak samo jak te pyszne pralinki, które były robione w bardzo zbliżony sposób.

KOKOSOWY KREM Z CIECIERZYCY
inspiracja || jeden słoiczek

- 200g ciecierzycy z puszki / ugotowanej
- 50g mleka w proszku
- 40g jasnego miodu lub innego słodzidła
- 30g mąki kokosowej / lub wiórek kokosowych (troszkę więcej)
  + mleko do konsystencji

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Jeżeli będzie gęste - dolewać mleka do pożądane konsystencji. W lodówce jednak mocno tężeje. Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce.

2 komentarze:

  1. świetna sprawa! zazwyczaj z ciecierzycy robię słone pasty, a na słodkie zostawiam sobie białą fasolę, ale czas coś zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam i bardzo mi posmakował :)

    OdpowiedzUsuń