.

wtorek, 27 sierpnia 2013

Kostka sojowa z warzywami i garam masala


Pierwszy raz jadłam kostkę sojową właśnie w tym daniu i muszę przyznam, że jest naprawdę dobra. Wystarczy odpowiednio ją doprawić i danie zadowoli nawet fanów mięsnych posiłków. Może nie jest to danie o skomplikowanym przepisie, ale warto się nim podzielić
Polecam na szybki, aromatyczny obiad.

KOSTAKA SOJOWA Z WARZYWAMI I GARAM MASALA
przepis własny || dwie porcje

- 400g warzyw na patelnię (użyłam z cukinią, fasolką i ziemniakami)
- 100g kostki sojowej + bulion (warzywny) do gotowania
- dwie łyżki oliwy
- 2 łyżeczki przyprawy garam masala
- ryż lub makaron do podania

Kostkę sojową ugotować według przepisu na opakowaniu. Patelnię posypać przyprawą i chwilę podprażyć, dodać oliwę i wsypać warzywa. Gdy kostka się ugotuje, odcedzić ją i połączyć z warzywami.  Chwilę smażyć. Podawać z ryżem lub makaronem (ja podałam bez, bo w mieszance warzyw były ziemniaki)

2 komentarze:

  1. Kostki sojowej jeszcze nie jadłam, ale wpisuję ją na listę rzeczy do spróbowania ! Potrzebuję jeszcze osóbki, która by mi ją tak wspaniale przyrządziła :)
    Buziaki !

    OdpowiedzUsuń
  2. warzywa na patelnię! Cudne - ile z nimi da się robić! ;D haha

    OdpowiedzUsuń